Slivovice Rudolf Jelínek

 

Slivovice b00553_00_Slivovice_3YR_07.2014-06-30-11-20-59ílá 3YR

Klasická bílá slivovice tříletá

Bílá slivovice je nejznámější český ovocný destilát, který pro vás ve Vizovicích připravuje RUDOLF JELÍNEK z toho nejlepšího švestkového kvasu již od 19. století. Výrobní postupy si naši palírníci předávají z generace na generaci a spolu s nejmodernějšími technologiemi jsou zárukou nejvyšší kvality.

Při výrobě pravé bílé Jelínkovy slivovice dodržujeme mnohaleté tradice. Ty požadují, aby vyzrálý švestkový kvas prošel trojstupňovou destilací, díky které dosahuje slivovice čistoty a jemnosti. Pecky zůstávají celou dobu přítomny v kvasu, aby vzniklému nápoji dodaly specifickou chuť třísloviny. Právě pecky v kvasu spolu s tříletým zráním dodávají slivovici jemnou, zaoblenou chuť ovoce s příjemným podtónem uleželého destilátu.

 

Slivovice zlatá 3YR00577_00_Slivovice_zlata_3YR_07.2014-06-30-11-21-03

Tříletá zlatá slivovice

Zlatá slivovice je světový unikát mezi ovocnými destiláty, který vznikl a dodnes je tradičně vyráběn ve valašské baště palírníků zvané Vizovice. Základem tohoto destilátu je klasická bílá slivovice, která podléhá zrání za specifických podmínek a získává tím zcela nové rysy, které byste u slivovice nečekali.

U zrodu unikátní zlaté slivovice stáli bratři Jelínkové a francouzská společnost Denis Mounié. Ve firmě RUDOLF JELÍNEK pro vás tuto tradici zachováváme až do dnešních dnů. Stejně jako u bílé slivovice, výroba začíná trojstupňovou destilací vyzrálého švestkového kvasu. Vzniklý destilát je však uložen ke zrání do sudů z dubu. Tři roky staření v těchto sudech proměnění klasickou slivovici v ojedinělý destilát charakteristický svou zlatavou barvou, vůní podobnou koňaku či brandy a harmonicky jemnou chutí ovoce s dřevitým podtónem.

 

Meruňkovice00584_00_Merunkovice_07.2014-06-30-11-21-06

Tradiční destilát z meruněk

Meruňkovice je čirý destilát vyznačující se sladkou vůní meruněk s lehkým podtónem pecek a jemnou ovocnou chutí, díky které si jej oblíbí i dámy. Tradice palírenství ve Vizovicích sahá až do 16. století. Dominantní byly samozřejmě švestky a z nich vznikající slivovice, již v 19. století se však několik vizovických palíren zabývalo i výrobou meruňkovice, neboť meruňkám se na jižní Moravě daří od nepaměti. RUDOLF JELÍNEK tak navazuje na dlouholeté tradice a výrobní postupy, které jsou spolu s nejmodernějšími technologiemi zárukou té nejvyšší kvality.

Meruňkovici vyrábíme trojstupňovou destilací z vyzrálého meruňkového kvasu, ve kterém jsou po celou dobu zrání přítomné pecky, jež dodávají destilátu charakteristickou chuť třísloviny. Celý proces výroby je zakončen nejméně jednoletým zráním, během kterého dochází ke sjednocení vůně a chuti destilátu.

 

Bohemia Honey03931_Honey_07_35.2014-06-30-11-19-34

Bohemia Honey je likér, který v sobě spojuje chuť pravé tříleté slivovice s chutí a vůní lipového medu. Přirozené medové aroma s lehkým ovocným tónem májasně švestkové dozvuky, ve kterých můžeme cítit sušené švestky, karamel a lipový květ.

Klasický ovocný destilát ze švestek se stal základem pro BOHEMIA HONEY. Ten se vyrábí trojstupňovou destilací vyzrálého švestkového kvasu, jehož základem jsou ty nejkvalitnější švestky vybraných odrůd. Právě tento způsob destilace stojí za jedinečnou čistotou, jemností a dlouhodobě vysokým standardem Jelínkovy slivovice. Následně je destilát smíchán s pravým lipovým medem. Dlouhodobá macerace medu mu dodává zlatavou barvu, jemně nasládlou chuť a medovou vůni.

V Bohemia Honey se snoubí slivovice odrážející Valašsko s jeho tradicemi a spojením s přírodou, s chutí a vůní lipového medu, který je včelaři označován za nejkvalitnější a je u něj prokázán pozitivní vliv na lidský organismus. Bohemia Honey doporučujeme podávat mírně vychlazené, ideálně potom na ledu.